طرز تهيه كيك پرتقالي, كيك پرتقالي, طرز تهيه كيك, سس پرتقالي
آرد ۲ پيمانه
تخم مرغ تخم مرغ ۴ عدد
شكر يك و يك دوم پيمانه
روغن يك دوم پيمانه
بكينگ پودر ۲ قاشق چايخوري
آب پرتقال يك دوم پيمانه
وانيل به ميزان لازم
نمك به ميزان لازم
پرتقال ۱ عدد
۱٫ ابتدا تمام مواد را در دماي محيط قرار دهيد، سپس فر را گرم كنيد. يك عدد پرتقال درشت را خوب بشوريد. سپس پوسته آنرا را رنده كنيد. دقت كنيد كه قسمت سفيد پرتقال رنده نشود چون باعث تلخ شدن كيك ميشود. در آخر آب پرتقال را نيز بگيريد.
۲٫ در مرحلهي بعد تخممرغها، شكر و وانيل را با همزن خوب بزنيد تا حجيم و كرم رنگ شود. سپس روغن را اضافه كرده و باز مخلوط را بزنيد. آرد، بيكينگ پودر و نمك (كه سه بار از قبل الك كردهايد) را به آن اضافه كرده و با قاشق و بهصورت دوراني هم بزنيد.
در آخر آب پرتقال را اضافه و در حد مخلوط شدن هم بزنيد. مواد را داخل قالب بريزيد ( كه از قبل چرب كردهايد) و بگذاريد داخل فر روي درجهي ۱۸۰ سانتيگراد به مدت ۴۰ دقيقه بپزد؛ البته اين زمان بستگي به فر هم دارد.
۳٫ وقتي كيك رو خارج ميكنيد چند دقيقه صبر كنيد بعد آنرا از قالب خارج كرده و بگذاريد تا كاملا سرد شود.
۴٫ براي درست كردن سس پرتقال از آب پرتقال طبيعي استفاده كنيد چون باعث ميشود كه سس كيكتان مزه ترشي پيدا كند گه با طعم شيرين كيك تناسب خوبي ايجاد ميكند. اگر دوست نداريد ميتوانيد از آبميوه پرتقالي استفاده كنيد.
۵٫ يك ليوان آب پرتقال را با يك قاشق نشاسته ذرت و دو قاشق شكر روي حرارت گذاشته و مدام هم بزنيد تا جوش بيآيد و غليظ شود. نصف بسته ژلهي پرتقالي را را به آن اضافه كرده و خوب هم بزنيد. در اين مرحله ميتوانيد خامه هم به مواد اضافه كنيد. اگر خامه بريزيد باعپ ميشود كه رنگ سس پرتقاليتون كمرنگ شود.
۶٫ زمان بدهيد تا سس حسابي سرد و نيمبند شود. سپس روي كيك سرد بريزيد.